Rólunk


RÓLUNK

A Pécsi Menedék Baptista Gyülekezet 2011-ben alakult. Az istentiszteletek keretében többször tartunk keresztyén kávéház jellegű együttléteket, ahol olyan témák kerülnek elő, amelyek a ma emberét foglalkoztatják. Minden hónap első vasárnapján a „Bibliai alapok” című előadás-sorozatunkban a Bibliával kapcsolatos alapvető fogalmak és kérdések kerülnek megválaszolásra. Összejöveteleinken a gyermekek részére kéthetenként külön foglalkozás is van.

Az istentiszteleteken kívül a hétköznapokon többféle kis csoportban is van lehetőségünk találkozni. Ezek jellegei: biblia-tanulmányozás, filmklub (válogatott keresztyén filmek), imaközösség, csoportos beszélgetés különböző -kérhető- témák alapján, valamint igény szerint férfikör illetve női kör.

Tapasztaljuk, hogy az Úr sokféle módon bátorít, visel ránk gondot és áldja meg gyülekezeti életünket. Isten a kapcsolatrendszereken át különféle módokon nyit előttünk kapukat és lehetőségeket. Hálásak vagyunk Neki, hogy hirdethetjük a szeretetéről szóló evangéliumot, és megtapasztalhatjuk, hogy Ő szabadulásokat és életváltozásokat munkál Igéje és Szentlelke által.
Nevünkhöz hűen szeretnénk menedékhellyé válni mindazoknak, akik így-vagy úgy elfáradtak, keresik életük értelmét. Bárcsak sokan megtapasztalnák a Biblia igazságát: „Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzáfolyamodókra” /Náhum 1:7/

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt felekezettől függetlenül!